Afgelopen zondag is de tentoonstelling van de portretten officieel geopend. De belangstelling was overweldigend. Ik ben er vooral gelukkig mee dat de aandacht lag bij het onderwerp van het project: de mannen en vrouwen van de long stay. Het onmogelijke van hun aanwezigheid, in dit geval dus letterlijk niet mogen, maakte de tragiek van hun lot nog sterker voelbaar dan wanneer ze in de feestelijkheid hadden kunnen delen.

studio Opium op 4, 19 september 2016

studio Opium op 4, 19 september 2016

Ook de aandacht van de media is groot. Artikelen in Volkskrant, Trouw en de regionale dagbladen in Gelderland en Noord Brabant. Interviews voor Omroep Gelderland, Nijmeegs lokale TV-zender N1 en het radio 4 programma Opium op 4. Klik hier om het programma terug te luisteren (omdat het concert van daarvoor uitliep, begint het na 8.43 min).

Vanaf nu doen de schilderijen op de tentoonstelling, ondersteund door de film en het boek, het werk en begint voor mij het loslaten. De komende weken en maanden zal ik daarom waarschijnlijk geen blog schrijven. Pas als na de tentoonstelling, in de loop van december, de portretten hun definitieve bestemming in de kliniek krijgen zal ik weer verslag doen. Mochten er zich vermeldenswaardige ontwikkelingen aandienen, dan laat ik dat eerder weten.