Henk Hage

portrettenproject Long Stay TBS

Portretten in Den Haag

Laatste kans om de portretten te zien! Maandag 10 juli is de tentoonstelling van de portretten in het Ministerie van Veiligheid en Justitie officieel geopend. De expositieruimte is openbaar toegankelijk op werkdagen van 8.00 – 17.30. De portretten blijven er tot 1 september. Adres: Turfmarkt 147, Den Haag.

Hieronder een kort fotoverslag (fotografie Robert Huiberts).

Voor degenen die thuis nog eens rustig de film over het project willen zien, hier nogmaals de link naar Zoekt mijn aangezicht. 

Opening tentoonstelling in Ministerie van Veiligheid en Justitie, 10 juli 2017

Opening tentoonstelling in Ministerie van Veiligheid en Justitie, 10 juli 2017

Goof van Gemert, directeur DJI, introduceert de kunstenaar

Goof van Gemert, directeur DJI, introduceert de kunstenaar

De kunstenaar spreekt over het project en kijken met het hart

De kunstenaar spreekt over het project en kijken met het hart

De kunstenaar overhandigt het laatst geschilderde portret aan de SG Siebe Riedstra

De kunstenaar overhandigt het laatst geschilderde portret aan de SG Siebe Riedstra

Siebe Riedstra verricht met het hangen van het laatste portret de openingshandeling

Siebe Riedstra verricht met het hangen van het laatste portret de openingshandeling

Initiatiefnemer van het project Marco Luijk

Initiatiefnemer van het project Marco Luijk

De film

De film

Reizende portretten

Na de kleine presentatie bij collega Casper ter Heerdt zijn alle portretten nu naar het Ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag.

Maandag 10 juli om 13.00 uur wordt de tentoonstelling ceremonieel geopend. Als je de tentoonstelling in Nijmegen gemist hebt of hem nog een keer wilt zien, heb je nog één kans voor de portretten in september achter de hekken van de kliniek in Zeeland verdwijnen.

Casper ter Heerdt, Section of circulation, met vijf portretten 'te gast', 23 april 2017

Casper ter Heerdt, Section of circulation, met vijf portretten ‘te gast’   23 april 2017

In juli en augustus is de expositie tijdens kantooruren in het openbaar toegankelijke deel van het Ministerie te zien. Adres: Turfmarkt 147 (drie minuten lopen vanaf Den Haag CS). Je bent natuurlijk ook welkom op de opening op 10 juli.

De portretten in het Ministerie van Veiligheid en Justitie

De portretten in het Ministerie van Veiligheid en Justitie

Het is mooi dat door de tentoonstelling van de portretten in “Den Haag” de long stay tbs’ers ook daar een gezicht krijgen. Met de vertoning van de film met hun verhalen krijgen ze er ook een stem. Een stem die blijvend kan klinken omdat vanaf nu de film online te zien is

Als de portretten na de zomer definitief in de kliniek geïnstalleerd worden, zal ik, als een laatste post, daar in deze blog verslag van doen. Daarmee zal een eind komen aan mijn geblog. Althans, over dit project, want ik heb de smaak te pakken gekregen om te schrijven over het werk en het werkproces. Naar ik hoop veel van de lezers die het project gevolgd hebben ook. Op mijn nieuwe website ben ik een nieuwe blog gestart: Berichten uit de werkplaats. Wil je die gaan volgen, klik hier voor een link naar de eerste post, daar kun je je inschrijven als abonnee.

 

Te gast bij collega Casper ter Heerdt

Terwijl de portretten op reis zijn, is er ook elders nog steeds aandacht voor het project. Er verscheen een artikel in Balans, personeelsmagazine van DJI en bij de presentatie De oogst van vier jaar opdrachtgeverschap door het Mondriaanfonds werd het project door Birgit Donker met name uitgelicht.

Maquette reizende tentoonstelling (niet publiek)

Maquette reizende tentoonstelling (niet publiek)

Op 23 april zal ik te gast zijn bij de tentoonstelling HEIMWEH – FERNWEH van collega Casper ter Heerdt. Daar is ook de film van Anton Houtappels te zien, er zijn enkele portretten en ik zal op de cello Casals’ Lied van de vogels spelen dat ik ook voor de long stay tbs’ers zal spelen als we de portretten definitief in de kliniek gaan installeren. Hieronder de uitnodiging van Casper.

 

Casper ter Heerdt    H E I M W E H  –  F E R N W E H

1CasperterHeerdt,Resonanz#2[5]          

  Notre Dames des Arts – Ubbergen

         1  t / m   3 0   a p r i l   2 0 1 7

                Geopend op zaterdag en zondag, 13 – 17 u

‘Heimweh’ is het verlangen naar huis, naar de geborgenheid en zekerheid van het bekende. ‘Fernweh’ het verlangen naar het onbekende en het gevoel nog niet naar huis te willen gaan.

Naast mijn persoonlijke tentoonstelling zullen 3 collega’s, die ik waardeer om hun persoonlijke stem, op 3 zondagmiddagen, tussen 15-16 u, vanuit hun werk reageren op ‘Heimweh, Fernweh’.

Zondag 9 april komt Marloes Meijburg (www.marloesmeijburg.com), vorig jaar nog exposant in de NDDA, die zal vertellen over de heimwee naar verstilde plekken in haar schilderijen.

Zondag 16 april komt Amal Karam, nu Nijmeegs stadsdichter, voordragen uit haar werk. Amal kwam in 1996 als vluchteling naar Nederland.

Zondag 23 april komt Henk Hage  (www.henkhage.nl), vorig jaar te gast in Museum Het Valkhof met zijn Long Stay TBS Portretten, vertellen over zijn project met deze mannen die altijd van huis en altijd thuis zijn.

Zondag 30 april eindig ik zelf de serie met een presentatie van mijn ‘Houten tapijt’en een gezamenlijk onderzoek naar of deze mobiele energieplek als onbekend of thuis voelt.

 

Na iedere voordracht is er mogelijkheid tot gesprek. De voordracht start om 15.00 u.

 

`Heimweh, Fernweh’, iedere zaterdag en zondag van april , van 13.00 – 17.00 u. 

Maandag 17 april, tweede paasdag, is Notre Dame des Arts gesloten.

Een hartelijke groet!

Casper

 

 

Notre Dames des Arts

De Refter

Rijkstraatweg 37

6574 AC Ubbergen

« Oudere berichten

© 2017 Henk Hage

Up ↑